Sangens glade tropp, Syng kun i din ungdoms vår, Jeg synger for min lille venn,
Syng, syng, syng og vær glad… Ja, vi har en rik norsk sangskatt.

Nå har jeg bodd i Wien i 27 år. Jeg liker meg godt her, har et arbeid som jeg trives med, gode venner og et klima som gjør at jeg ikke må ta ekstra D-vitaminer på grunn av for lite sol. Selvfølgelig er det ting jeg savner, så hver gang vi reiser fra Bergen, er kofferten fylt opp med brunost, Vestlandslefse, fårepølse m.m. Men det jeg savner mest kan jeg ikke kjøpe verken på Rema 1000 eller Meny. Jeg savner å kunne synge sammen på mitt eget morsmål.

For 17 år siden hadde jeg ennå min folkedansgruppe for barn i Burgenland. Den sommeren hadde vi besøk av 56 voksne og barn fra barneleikarringen i Eikelandsosen sør for Bergen. Det var en uforglemmelig uke. Et av mine fineste minner er sangkvelden vi hadde med 30-40 norske og østerrikske barn. De voksne hadde vi sendt på vinsmaking, så jeg og et par andre mødre var igjen på ungdomsherberget i Apetlon. Jeg hadde kopiert opp sanger med norsk og tysk tekst og vi sang i flere timer. Det klang antagelig behagelig, for jeg minnes at noen av de minste ungene sovnet på fanget til sine eldre søsken.

En slik opplevelse forblir nok enestående, men jeg ønsker meg litt felles sang når vi treffes i Dorotheergasse etter gudstjenesten. Jeg synes det hadde vært fint om vi som har gått på skole i Norge, kan få friske opp noen sangminner fra barneskolen og at vi  kan få formidle disse videre til våre barn. Jeg håper mange blir med og synger på neste treff. Jeg forlanger ikke så mye – bare to sanger i første omgang.

Berit